2013. október 20., vasárnap

Első benyomások - 1. rész

A lakópark, ahol lakunk, gyönyörű, mókusok és nyulak! mászkálnak. A házak mellett van egy public park, ami azt jelenti, hogy rendes focipálya méretű füves terület bekerítve (itt tartom azóta a srácoknak a fociedzéseket – hajrá Puebla), műanyag borítású teniszpályák (amiket ingyen lehet használni), szuper játszótér, nagyon jó konditerem szabadtéri medencékkel (ez utóbbi kettő már a lakóparké). GyönyörűJ

 
 
Nem hittem volna, de bizony én is bámulom a kocsikat, az még hagyján, hogy több Ford Mustangot látunk egy nap alatt, mint eddig egész életünkben, de a terepjárók között is akad szemrevaló, én is akarok egyet. Na persze nem otthon, mert egyből ellopnák. Ja ellopás, ahogy kiérkeztünk, másnap feltörték otthon a házunkat, s mindent feldúltak, összedobáltak. Búcsúköszöntés otthonról, thank you.
 
 
 
Aztán indul a város felfedezése, a cél az, hogy minden hétvégén az egyik nap kirándulás legyen, kezdetben DC-ben, fokozatosan haladva, amit már el is kezdünk, nagyon tetszik mindenkinek. Na persze gyerekekkel azért úgy néz ki a dolog, hogy otthon bekajálnak, felszállunk a metróra, fél óra múlva mondjuk, ott vagyunk a Fehér háznál, ott rögtön enni kezdenek, s innentől kezdve, amíg sétálunk végig valamit majszolnak, és sosincs elég kaja, tehát egy kósza McDonaldsba kell kikötni sült krumpli hegyekre. Ami nagyobb, mint otthon, és olcsóbb is.

Ami meglepő, hogy nem nagyon látni sokgyerekes embereket, s mivel a mieink egy idő után pl. rohangálni kezdenek a közértben, volt némi aggodalom, hogy mit fognak szólni a helyiek. Mosolyognak, és előbb utóbb valaki szóba elegyedik velünk, hogy milyen aranyosak, elevenek stb. Néha azért tényleg durva, ahogy hárman háromfelé futnak a boltban és jelzik, hogy ezt is meg azt is vegyük meg, de ki lehet bírni (néha azért nehezen). A közértben kapható ételek egyébként sokkal jobb minőségűek, mint amire én a hallomások alapján számítottam. Pontosabban, mindenféle minőségű cucc van, de a jó minőségűből is nagyobb a választék, mint otthon.  Különböző árkategóriájú boltok vannak természetesen, de ha mondjuk a nagy Tesco szerű közértet nézzük, ami azért az otthoninál színvonalasabb (Giant nevű pl.), átlagos árban csak kicsit drágább a magyarországinál összességében. A tej meg a kenyér mondjuk nagyon drága, pl. két literes (ami egy kicsit kevesebb, mert fél gallonos) papírdobozos tejet 4 dollár alatt alig kapni, műanyag flakonban sokkal olcsóbb, de az szerintem, műanyag ízű. A kenyerek fél kilónként 2-3 dollárok, az európai típusúak még drágábbak.
A közlekedést tekintve a busz olcsó, annyi, mint otthon, a metró nagyon drága, csúcsidőben oda-vissza, a kétszer 25 perc metró majdnem tíz dollár, húzós. Ami érdekes, hogy a metróállomások hihetetlenül minimalisták, egyszerű betonelemekből állnak, néhány helyen papírlapra írt irányjelzőkkel, hát nem betonba öntik a közpénzt, de még a Capitoliumnál is csupasz betonfalak vannak.  Az otthoni új metró egy állomása szerintem többe kerül, mint itt egy tucat megálló összesen.

Folytatás következik....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése