2014. február 16., vasárnap

Elnökök Napja


Ez a bejegyzés az Elnökök Napjáról szól, de elöljáróban erről a pattogatott kukoricás képről essék néhány szó. Kedvemre való, hogy ezt lehet. Hogy az egyébként köztiszteletben álló és nagyon szeretett elnökükről feltesznek egy képet a popcornos zacskóra. Egy 3D-szemüveges, újragondolt, modernizált Lincolnt. Senki nem gondolja, hogy ez tiszteletlenség, nem tiltakoznak, helyette szuper dolognak tartják, hogy emberközelivé teszik, beülnek vele a tévé elé (most nem az egészséges életmódról írok) vagy ebből kínálják a barátaikat, egyszerűen csak jókedvet varázsolnak vele. Nem szeretnék túlzásba esni, az emlékezésnek sokféle jó módja van, de örülök, hogy ez is egy a sok közül, egy szerethető-jókedvesítő megoldásJ Egy másik módja például az emléknap, erről szól a folytatás….

Az Elnökök Napja az Egyesült Államok összes korábbi elnöke előtti tisztelgés. Két nagyon híres és fontos szerepet játszó elnöknek is februárban volt a születésnapja. George Washington, az USA első elnöke február 18-án, a polgárháború alatt elnöklő és az országot összetartó Abraham Lincoln pedig február 12-én ünnepelte születésnapját. 1968-ban a két napot összevonták egy napra, miközben kiterjesztették és kinevezték az Egyesült Államok összes elnökének ünnepévé, ekkor lett Elnökök Napja (Presidents’ Day). Ez mindig február harmadik hétfőjére, idén február 17-ére esik. Ez a nap szövetségi ünnepnap, ezért a kormányhivatalok, az iskolák és a hivatalok zárva vannak. Az üzleti élet néhány szereplője is megpihen, de a kereskedelemben nem áll meg az élet, a boltok nyitva vannak.

Idén az a helyzet állt elő, hogy a hó miatt már csütörtökön és pénteken sem volt iskola, így hát aztán egy csütörtöktől hétfőig tartó extra hosszú hétvége kerekedett a gyerekek nagy örömére! Kedden pedig, amikor bemennek az iskolába, bepótolják a pénteken elmaradt Valentin Napot, lesz nagy buli, beöltözés és mindenki kap majd sok-sok emlékkártyát arról, hogy a többiek mennyire kedvelik őtJ Jó itt gyereknek lenni, nagyokat ünnepelni, vidáman emlékezni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése